matchachocolate
食物不錯,但服務同冷氣就有待再改善
matchachocolate
Level 2
2025-10-17
Follow
𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲
一開始帶位的係講英文著黑色衫的女人,我地揀果張枱面有幾滴水,佢問我地不如坐另一張枱,我地轉左比較入的枱。

跟住係講廣東話、著黑色衫的女人落單,落完單就比左杯水,佢放水杯落枱時有算大的「咯」一聲… (唔太好的位)🫣😮‍💨

Order左一份餐湯、意粉、甜品,到叫上甜品時有個著白色衫女人(似經理)問岩唔岩口味,食完甜品比錢時都有講「慢行」 😀

全餐:店員冇主動加過水,都好少望過我地果邊,食甜品想要把新叉都要自己行出去,行到出去個店員見到先幫我地攞 🫣

仲有想講個冷氣,唔知係冷氣有問題定坐的位置實在太邊,冇冷氣,食到出汗(上次食野食到出汗都係因為餐廳冇冷氣) 🥵

店舖係難搵廁所的中環設有廁所👍🏻女廁環境不錯

🐇¸.•*¨*•¸.•*¨*•¸.•*¨*•¸.•*¨*

𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝘀𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘂 ($148)
𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫
是日餐湯 𝐻𝑜𝑢𝑠𝑒 𝑚𝑎𝑑𝑒 𝑠𝑜𝑢𝑝(+$20)
是日餐湯係薯仔湯🥔,配左d煙肉🥓一齊,有少量薯仔粒,口感不錯,唔會好鹹。唔似罐頭湯~

帶子松露磨菇扁意粉 🍝
𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑆𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚
意粉creamy,松露同醬都有d蒜味,幾香👍🏻比平時食開$100頭果d「白汁松露意粉」好味。帶子有3隻,熟既。 其實成個set menu $148只有依個意粉,想要沙律或湯、飲品都要加錢,所以我只會覺得碟意粉對得住依個價 ₍˄•༝•˄₎

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭
蘋果金寶配奶油醬及雪糕 🍎🥞🍨
𝑆𝑤𝑒𝑒𝑡 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟𝑠𝑐𝑜𝑡𝑐ℎ 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒 𝐶𝑟𝑢𝑚𝑏𝑙𝑒 (+$79)
口感不錯 ( ˶’ᵕ‘˶)
好似係ig多人推必order的甜品😆所以都有期待 ₍˄•༝•˄₎◞ 雪糕係雲尼拿味🍨皮少煙靭,切開後肉桂蘋果蓉都幾多,足料👍🏻另外仲有d拖肥脆脆 口感不錯 ( ˶’ᵕ‘˶)

🖇️設加一服務費

整crepe的廚房