2021-02-25 104 views
Between coffee🍴中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓.呢間cafe相信應該好多人都知,如果你單純想係佢個露台打卡影女神相,咁呢間Cafe好適合你 (• ◡•)|但如果你係同我一樣為左佢嘅食物而嚟,咁可能就會有啲失望(;´༎ຶٹ༎ຶ`).講左兩款水果(士多啤梨/青提)三文治先🥪:個忌廉餡做得係好出色,夠creamy(我覺得偏厚實但我鍾意),酸甜都啱啱好。但係塊方包真係好硬,唔係日本軟綿綿方包,講緊佢收我$68...而另外水果嘅份量都唔係好夠。.Kimino Yuzu/ Mikan Soda🥃:飲落冇乜味,不過$48有成枝幾抵,加上瓶身影相幾靚,成件事即刻開心返¯\_(ツ)_/¯.抹茶撻($58)🍵🥧:食落去質地似生朱古力,但味道似抹茶味kitkat, 淨係食到甜味食唔到甘苦味,撻皮正常但不太推介。(朋友話呢碟野貴在粒紅豆上面嗰塊金箔, 所以唔食紅豆嘅我哋都特登篇起塊金放入口haha).唐掦雞粒($48)🐣: 估唔到成餐最好食係佢。炸皮夠脆,不會太厚,加埋沙律醬好好食。仲有份量都幾多。.總括而言:呢間cafe環境真係好好,可以遠眺大館,坐露台位都真係好chill (不過如果要坐露
Between coffee🍴
中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓
總括而言:呢間cafe環境真係好好,可以遠眺大館,坐露台位都真係好chill (不過如果要坐露台位預咗冇book位就要等1hr up), 但係食物以咁嘅價錢嚟講唔算特別突出(至少甜食係),不過如果想坐低是但食啲嘢同朋友傾吓計放鬆吓咁呢間餐廳都幾