KWONGWAILUN
KWONGWAILUN
Level 2
2018-09-06
Follow
是晚跟朋友到葵芳新都會吃飯,眼見這店都幾好,又好似幾新淨,於是入去試吓。

服務都十分一般,侍應是要叫好幾次才來,我們都點了十分普通的 浙醋排骨(涼菜)(但實際來是熱), 東宮炸醬麵,一個甜酸蝦球和素菜餃。

首先說他們食物喺可以的,不過四款裡有三款比較甜,而且都幾重味。

之後就開始出現問題了,我們覺得那些餸都幾適合撈飯,於是便打算叫一碗白飯大家Share 。咁我哋就叫人嚟,又係叫咗幾次冇人理,之後見到個冇著制服的,高高大大嘅男士,就叫佢落柯打 (因為我一直都見到佢有幫手寫柯打)。但碗飯點了接近半小時都未嚟,咁算啦反正都飽。但我卻發現這位疑似侍應的男士的工作十分有問題的,因為我發現每逢由這男士負責的柯打,其他檯都係有問題,不是出錯就是漏單,甚至別人叫他埋單,他都是懶理,他根本就是走來hea 你,完全唔係Serve 你,我覺得成件事好有問題。之後埋單又係不停舉手,就算有侍應點頭知會都係不了了之,而且張單是嚴重出錯,食了四樣菜竟然有七個柯打,咁混亂都可以嗎?而且更要核對了幾次才正確。

食物可以,但服務態度真係唔合格,需要重大調整才可以,而且我更發現其他檯的柯打很混亂,居然主菜未嚟就先上甜品,甚至根本是錯單的,這都是十分需要改善的地方。

到最後白飯依然冇嚟。

Like
Ratings