2018-04-24
依家食海鮮唔使去到西貢或屯門.經朋友介紹來到葵涌邨入面有一間叫做三門仔漁夫海鮮專門店,心想點解老闆夠膽喺呢區都做海飯店呢,原來好多都靠口碑而來,入去試過究竟.胡椒豬肚魚鍋,食材非常新鮮, 係這店鋪招牌菜, 如不喜歡豬肚可以用碟另外上,但我最至愛一係魚,二係豬肚,加上芫茜、蔥段、芹菜、 混在湯裏 , 真是超滿足感.記得飲埋個魚湯 蒜蓉蒸貴妃蚌,蒜蓉夠多粉絲夠幼,更加可帶出味道來.蟹蒸飯係三門仔漁夫出名的菜式,蟹夠鮮甜份量可夠3至4人享用,非常抵食. 獨家專有的自家魚,只有這店專有.火焰筒蠔,菜式特別多,下次一定要試下這款菜.這碟由三文魚絲、红蘿蔔絲、 海蜇絲、 等 集合而成,材料新鮮,加啲醬汁撈起一齊食.飯後甜品記得試,呢個冰凍啫喱一口一粒.喺葵涌區搵到隱世的海鮮專門店, 交通方便不用長途跋涉入屯門食海鮮.店舖有自己的魚缸 ,每樣都係新鮮,可即可即叫即餐廳環境寬闊空間夠大 ,不會坐到焗促,掛著不同的吊飾、相架、相片 增添餐廳的特色
記得飲埋個魚湯
蒜蓉蒸貴妃蚌,蒜蓉夠多粉絲夠幼,更加可帶出味道來.
獨家專有的自家魚,只有這店專有.
火焰筒蠔,菜式特別多,下次一定要試下這款菜.
飯後甜品記得試,呢個冰凍啫喱一口一粒.
店舖有自己的魚缸 ,每樣都係新鮮,可即可即叫即