candy.cm
candy.cm
Level 3
2013-03-17
Follow
突如其來要同個外國人吃飯.
即日3點. 訂枱. 即日有. 去到唔洗等. ~~
想來想去終於去了這一間餐店.
一同八人第一次去試..
環境很寧靜. 燈光温和. 位子不迫. 多到大部份來吃都是外國人.

叫左一個海鮮併盤. 洋蔥湯伴芝士蒜容多士. 鴨胸沙律, 兩個海鮮意粉, 一份牛扒. 一份粗薯條.一份麵包.
先講麵包, 已有牛油及兩款醬伴
薯條. 雖然度度都可吃到. 但它很好吃. 不油. 是粗塊型. 上枱好耐都很熱.

海鮮冷併盤 : 最新鮮. 朋友話生蠔. 最鮮. 最肥味. 還另外再叫.
蝦很鮮甜. 螺很大隻. 我個人就麻麻地. 但朋友話好好吃.

鴨胸沙律. 菜是有機的. 好新鮮. 鴨胸好大件 還很細心的切開件上.
味道可以. 喜歡健康的人, 可試下.

洋蔥湯伴芝士蒜容多士.
呢個我最喜歡. 個湯夠熱. 洋蔥很多. 湯很濃, 吸收哂洋蔥的味.
多士放在湯面上. 起初還覺會整林哂個包. 包底都濕了. 但原來連湯一起吃. 好好食. ^^
多士面是烘到脆. 底是吸哂湯味. 還有烘過芝士面. 每人一碗. 一個人分量是夠的.

一份牛扒, 有醬及薯條伴. 個牛扒好林. 唔UN 我只吃邊位. 我怕生.
但朋友話佢地鍾意個孰到啱啱好喎. 個牛扒唔細份. 3-4個人份都可以
(貼士. : 如果叫牛扒. 最好入座後即叫左先. 因為佢即燒要等一段時間^^))

意粉又係我最鍾意. 闊條面.
味道不是很濃. ~ 同我平時食個的不同.

那裡全部英文字餐牌. 待應曉講中英文.
我希望改善的. 是可做多一份中文餐牌~~ 同埋有點相片會令人更加吸引.^^
我地八個人吃左.千五蚊左右.
整体上. 我會再去. 鍾意環境靜... ~ 有點私人空間. 位子不太近. 傾計飲野食野都舒服點.
服務很好. 待應有笑容. 還懂氹小朋友.
結賬後. 也會放樽糖在枱上. 比客人取來吃.

交通原來好易行去.. 睇地圖以為好唔方便,
原來係上環市政大廈對面行上去便見. ~~ !! 下次都要記得點行. ~

Like
Ratings