2018-09-19 1138 views
打風期間留左喺屋企兩日,食左幾餐即食麵、罐頭,落波第二日就梗係食番好少少。揀左屋企附近呢間日日涮火鍋食放題,因為我都食過,知道質素ok嘅。當日晚上唔係好多人,所以非常舒服,枱與枱之間距離,所以坐得好鬆動。你知啦,好多時食放題,最怕就係張枱細到放都放唔落野。呢度主打牛、海鮮火鍋,咁同大部份呢類放題一樣,揀唔同嘅牛,就唔同收費,豐儉由人啦,咁我多數揀中間果款,唔好太差,又唔洗太好。美國頂級肥牛套餐,牛肉、豚肉、雞肉任食,然後按你人頭數量,會供應埋海鮮同刺身。飲品有十幾廿款、甜品,雪糕樣樣任食,質素高架。刺身有鱆紅魚、海膽、蝦、三文魚腩等,唔係自選,係師傅安排嘅。整體都好新鮮,比起好多火鍋放題嘅刺身,好好多,仲有海膽都夠鮮甜海鮮拼盤方面有蟹、蝦、元貝、龍蝦、青口、蜆、沙白等等,半隻龍蝦夠哂滋味,蟹肉仲有蟹膏,不過我記得我上次來,就唔係同時有哂呢兩樣嘅。蝦肉爽口新鮮沙白一開殼食得,鮮甜!呢隻牛嘅質素唔差,唔會好薄或者老,值得一提,我見冇乜人講,其實佢呢度隻豚肉幾好食架湯底有六、七款選擇,而自選區都有幾十款食物、配料,例如蔬菜、丸、粟米、菇類、木耳、麵等,選擇夠哂多!而且都好企理,fill得快。
打風期間留左喺屋企兩日,食左幾餐即食麵、罐頭,落波第二日就梗係食番好少少。揀左屋企附近呢間日日涮火鍋放題,因為我都食過,知道質素ok嘅。當日晚上唔係好多人,所以非常舒服,枱與枱之間距離,所以坐得好鬆動。你知啦,好多時食放題,最怕就係張枱細到放都放唔落野。

呢度主打牛、海鮮火鍋,咁同大部份呢類放題一樣,揀唔同嘅牛,就唔同收費,豐儉由人啦,咁我多數揀中間果款,唔好太差,又唔洗太好。美國頂級肥牛套餐,牛肉、豚肉、雞肉任食,然後按你人頭數量,會供應埋海鮮同刺身。飲品有十幾廿款、甜品,雪糕樣樣任食,質素高架刺身有鱆紅魚、海膽、蝦、三文魚腩等,唔係自選,係師傅安排嘅。整體都好新鮮,比起好多火鍋放題刺身,好好多,仲有海膽都夠鮮甜

沙白一開殼食得,鮮甜!

最正就係食足120分鐘,其實乜都夠哂

有我勁鐘意嘅韓國麵!

$280 (Dinner)