cowwoc
cowwoc
Level 4
2019-06-06
Follow
今日約左朋友去傾下黎緊去旅行既野,諗住食火鍋,一路打邊爐一路傾,上網search下,見到呢間橫浜街場,就決定一試。

佢有藥膳火鍋或者海鮮火鍋揀,我哋揀咗海鮮火鍋,湯底要左印度椰子雞鍋。本身跟餐已經有好多嘢食,海鮮、手工丸類、羊/豬/牛,樣樣都有。再加上有唔同嘅配料同飲品任叫,份量同選擇都好夠。

點餐之後服務員就會送上點料同豉油,有辣椒、乾蒜、蒜蓉、蔥、芫荽同麻醬落。

湯底方面十分香濃,用椰子做湯底,食落冇熱氣嘅感覺,雞味亦尚算突出。
印度椰子雞鍋

先黎嘅係一碟手工丸類,丸類既種類多,而且都幾特別。當中我覺得手工安格斯芝心牛丸同手工西班牙豚肉黑松露丸最好食。
丸餃

肉類方面我哋揀咗手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片。肥牛片份量多,唔會過肥/過瘦,食落有牛味,十分高質。
手切安格斯Prime  Grade牛頸脊肥牛片

三樣即叫即炸既炸物都做得幾好,其中嘅墨魚膠釀油炸鬼做得最出色,吸收左湯汁,同時亦不失口感。
炸物

海鮮拼盤可以話係今餐嘅的主角,而佢都冇令我地失望。海鮮唔單止種類多,亦都幾新鮮。每人有半隻龍蝦、一隻帶子、一隻大蝦、一隻象拔蚌、一隻螺同埋一隻廣島蠔。作為一個帶子迷,當然最鐘意食就係個隻肥美既帶子。龍蝦嘅肉都好鮮甜,蝦膏亦都唔少。另外廣島蠔好大隻,食落蠔味好夠,亦都十分新鮮。
海鮮拼盤

呢度嘅飲品選擇多,唔止有罐裝飲品,仲有唔少特飲比你選擇。我地揀左藍莓奶昔同芒果綠茶。奶昔唔會太甜,飲落好滑,好正。芒果綠茶配火鍋好夾,酸酸甜甜咁,好開胃。
芒果綠茶

整體黎講,呢餐我同朋友都好滿意,大家都食得好開心。
Like
Ratings