✦焙茶卷蛋+麻糬-cream焙茶味非常濃-蛋糕細緻軟綿-整體係輕甜,食完唔會想飲水-麻糬甜度適中,唔會有明顯糯米粉味,雪過夜後仲係柔軟平時唔係特別嗜甜,對奶油直情係零好感🚫無咩事都唔會擺佢入口🈲但當d cream由白色變左做茶色,竟然令我忽視左佢本身就係cream類,仲成羹咁放入口食😱原理就好似有人食茄汁但唔食蕃茄咁😂個cream甜味真係岩岩好,唔會令個焙茶味走失,有甜味之餘仲keep到焙茶既澀味,令焙茶味更真實⭕️為左要試下呢個roll經唔經得起雪櫃既考驗,👓特登留返兩件雪過夜第二日先食🔜呢個roll果然真金不怕紅爐🔥雪左成晚後,蛋糕同麻糬係有少少分別,但個分別係細到唔係特別去留意既話係唔會留意到🧐絕對冇好似某d連鎖餅店既西餅咁,$30蚊一件雪幾個鐘,個蛋糕邊已經開始變乾變硬🙈一個人食哂成條真係好基本😌建議多人真係要訂多條👨‍👩‍👦‍👦唔係到時爭崩頭就無謂喇
✦焙茶卷蛋+麻糬
-cream焙茶味非常濃
-蛋糕細緻軟綿
-整體係輕甜,食完唔會想飲水
-麻糬甜度適中,唔會有明顯糯米粉味,雪過夜後仲係柔軟

TakeAway