2023-06-09
又再一次黎呢度嘆和牛同飲珍奶,個個朋友都讚呢度D食物好高質!而且地方乾淨闊落,啱晒一班朋友黎聚會聚餐啊~😋 湯底:秘制麻辣湯🌶️🌶️🌶️/滋補豬筒骨鍋叫住朋友唔好做錯事,揀返bb辣了事,佢都唔聽我講,最後叫左小辣~于是我地個個成餐飯都流住汗💦黎食野,唔食得辣嘅朋友記住識揀喇~而滋補豬筒骨鍋真係夠曬滋補,大大條豬筒骨配埋杞子紅蘿蔔,好似飲緊老火湯咁,正呀!😋 今次都係叫$288 SRF極黑和牛set🥩🥩SRF極黑和牛超大片,叫左朋友淥10秒就岩岩好可以食牛味濃郁,油脂感無平時既和牛咁膩🥩🥩美國肩胛肉呢款又深得我心,肉質係有咬口同彈口,牛味濃郁🥩🥩美國安格斯牛板腱雪花分佈都唔錯,肉味香濃,肉質同樣豐富,好味🥩🥩手切封門柳封門柳一樣好正,如果可以厚切就更加正🥩🥩巴西牛脷托估唔到打邊爐都有牛舌食,滾一滾好爽口彈牙 🥓🥓西班牙豬五花片上次食完覺得好好味,推介比朋友,佢地都話睇到油脂好重,入口又唔覺,唔膩又爽口😋放題晚餐除左係自助區有大把丸類、瓜菜類、麵類,一大堆飲品同甜品任你揀之外,今晚我要重點推介佢呢度出嘅小食!就係呢度居然有得叫乳鴿~而且味道真係有酒樓既水準,燒到好香口,好好味👍🏼!除左有和牛任點
😋 湯底:秘制麻辣湯🌶️🌶️🌶️/滋補豬筒骨鍋
😋 今次都係叫$288 SRF極黑和牛set
🥩🥩SRF極黑和牛
超大片,叫左朋友淥10秒就岩岩好可以食
牛味濃郁,油脂感無平時既和牛咁膩
🥩🥩美國肩胛肉
呢款又深得我心,肉質係有咬口同彈口,牛味濃郁
🥩🥩美國安格斯牛板腱
雪花分佈都唔錯,肉味香濃,肉質同樣豐富,好味
🥩🥩手切封門柳
封門柳一樣好正,如果可以厚切就更加正
🥩🥩巴西牛脷托
估唔到打邊爐都有牛舌食,滾一滾好爽口彈牙
🥓🥓西班牙豬五花片
😋放題晚餐除左係自助區有大把丸類、瓜菜類、麵類,一大堆飲品同甜品任你揀之外,今晚我要重點推介佢呢度出嘅小食!就係呢度居然有得叫乳鴿~而且味道真係有酒樓既水準,燒到好香口,好好味👍🏼!除左有和牛任點,依家連乳鴿都任點,做飲食業係越黎越大競爭呀!臨走前見到餐廳中午放題套餐仲做緊無限時4小時任食,各位大胃王朋友記住一定要黎擦返夠本~
🍽 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)
📌 觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
☎️ 3622 2688/ 3622 2323
⏰ 星期一至日 12:00-16:00,17:00-23:00
#foodiek#打邊爐#放題#和牛
#牛駅麻辣火鍋放題