2022-11-19 203 views
去咗尖沙咀厚福街食嫲嫲辣辣今次揀咗自選鍋底,鍋底總共有四隻味揀,有香辣,麻辣,孜然同蔥爆。 亦都有5種辣道度可以揀,由微辣到火爆辣。我哋今次揀咗麻辣蜆肉乾鍋,配四季豆,金針菇,紅薯粉,同蓮藕仔。 而配料有超過60種可以揀。干鍋味道香濃,香辣同麻味足夠。蜆肉嘅份量都好多,冇沙,鮮甜。配埋四季豆金針菇蓮藕仔,全部配菜都新鮮爽脆。我哋仲揀咗水煮牛肉,裏面已經有豆芽,萵筍等配菜。牛肉煮嘅火候啱啱好,嫩滑,唔會過靭過老。最後仲叫咗清炒萵筍絲,萵筍絲新鮮爽脆,份量足夠,可以用來清一清味蕾。總括而言,呢間餐廳調味好好,香麻味十足,正宗川菜風味,食材新鮮,價錢適中,會再encore
去咗尖沙咀厚福街食嫲嫲辣辣

• 乾鍋