2019-09-03 929 views
雖然喺日本好出名, 但喺日本完全冇食過, 由開張已經好想去試吓, 今次揀左平日時間11點幾膽粗粗walk in排隊, 去到已經坐滿人攞飛嗰陣職員有問坐唔坐吧枱嘅, 咁我地一路以為係坐吧枱, 到最後俾咗卡位我哋, 所以我諗如果揀吧枱應該會快啲入到去, 好彩都只係等左半個鐘, 不過食用時間只有60分鐘, 我哋開頭都驚會食得好急, 但係原來食物都出得好快, 除咗可以喺回轉攞自己想食嘅壽司之外亦可以係機order, Order嘅壽司會喺上面嗰條吧到出, 好方便呀即刻同元氣有咗個比較本人特別推介特選大吞拿魚腩食落入口即溶, 魚香味濃, 真係叫左一次, 又會再叫第二三次, 雖然都冇喺日本食咁好, 但喺香港其他壽司店都食唔到咁嘅質素, 而第二推介係厚切三文魚好肥美, 好新鮮, 反而叫咗個三文魚腩配三文魚子個三文魚好假, 唔好食, 而第三推介係水煮松葉蟹真係唔需要點任何豉油, 淨係食個鮮甜味已經足夠, 另外想講一講原條海鰻, 食落好乾身, 鰻魚汁少, 而且多骨真係試一次就算, 而其他壽司都不過不失, 款式亦比元氣多, 價錢亦平少少, 但奈何只有一店, 真係要經過先至會再嚟食喇, 順帶一題, 有個App
即刻同元氣有咗個比較
本人特別推介特選大吞拿魚腩
好肥美, 好新鮮, 反而叫咗個三文魚腩配三文魚子
個三文魚好假, 唔好食, 而第三推介係水煮松葉蟹
真係試一次就算, 而其他壽司都不過不失, 款式亦比元氣多, 價錢亦平少少, 但奈何只有一店, 真係要經過先至會再嚟食喇, 順帶一題, 有個Apps係可以book枱嘅, 但當日睇已經冇得再book, 亦都唔知幾時可以有得book, 所以建議大家都可以平日時間walk in去碰下運氣
特選大吞拿魚腩
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
特選大吞拿魚腩