2020-10-29 269 views
今日就專登過海同fd 試左呢間滿滿食堂。去到個食堂真係客人滿滿咁嫁!🧐好彩我個fd 醒目,一早坐定定攞左個位先!😍就食左個五花腩丼,五花腩一D腥味都無!個五花腩食落係熱辣辣嫁,應該就係即燒即上既!總共有三大嚿五花腩,燒到D肉非常之入味同埋上曬色咁。你見張相D五花腩反曬光就知幾肥啦! I mean 就知幾正啦!🙈🙈🙈我平時係吾食脂肪果部份,但呢次都會食埋佢!因為真係燒得好好味!飯就普通飯,應該係用珍珠米!凍檸茶都係普通既凍檸茶。佢原本係漏左上個湯比我,好彩靚仔店員見到,即係比番個湯我!👌🏻個湯應該就飲落似係海底椰忌廉粟米湯。都幾好飲,我個fd 話似中西合璧既湯咁話喎!🤣但其實我記得自己原本係叫左個生薑燒豚肉丼$58。但係最後係黎左個五花腩丼$66。我就以為個燒豚肉丼即係燒五花腩丼,無為意就食鬼左佢!🤣而呢個五花腩丼係餐牌上面無寫既。算錯有錯着試下新野咁囉!我朋友好耐之前食過一次覺得麻麻,但今次佢食完佢個牛脷丼之後,同埋聽講轉過手,話會再同其他fd 下次試埋個鐵板料理咁話喎!😋
今日就專登過海同fd 試左呢間滿滿食堂。
去到個食堂真係客人滿滿咁嫁!🧐
好彩我個fd 醒目,一早坐定定攞左個位先!😍

就食左個五花腩丼,五花腩一D腥味都無!
個五花腩食落係熱辣辣嫁,應該就係即燒即上既!
總共有三大嚿五花腩,燒到D肉非常之入味同埋上曬色咁。
飯就普通飯,應該係用珍珠米!
五花腩丼

凍檸茶都係普通既凍檸茶。
凍檸茶 (跟餐)

個湯應該就飲落似係海底椰忌廉粟米湯。
都幾好飲,我個fd 話似中西合璧既湯咁話喎!🤣
海底椰忌廉粟米湯 (應該係)

但其實我記得自己原本係叫左個生薑燒豚肉丼$58。
但係最後係黎左個五花腩丼$66。
我就以為個燒豚肉丼即係燒五花腩丼,無為意就食鬼左佢!🤣
而呢個五花腩丼係餐牌上面無寫既。
算錯有錯着試下新野咁囉!

2020-10-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
五花腩丼
凍檸茶 (跟餐)
海底椰忌廉粟米湯 (應該係)