今晚去甜姨姨已經光顧很多次食物水準仍然能保持,麻煩大少有多種材料,包括龍眼肉,的確是清涼甜品最佳選擇。可惜餐牌中並無新意,近兩年來都未有新甜品推出過,而且食物份量又縮咗水,真係有D失望⋯⋯當晚重叫咗一杯西瓜涼粉爽,但係杯西瓜沙冰竟然淡而無味⋯⋯好似飲沙冰水咁!

今晚去甜姨姨
已經光顧很多次

Other Info. : 雖然食物仍能保持,但服務態度就真的令人氣憤!\r\n餐廳收兩點,零晨一點十五分六人坐下,店員已將近洗手間的長桌子收起並放滿杯碟,只有中間的兩張長桌亦已經坐了客人,淨下兩旁數張二人枱,心想,先坐下,再看看長桌的客人會否埋單離開,然後我們六人便可由三張二人桌轉到長桌⋯⋯但眼見長桌人客吃完仍未有去意,所以便問店員可否將我們位於旁邊的三張桌子拍埋,男店員說不方便,因為要拖地!客人仍未離開,食肆怎可能開始拖地???難道要客人看著店員邊拖地邊吃糖水? ⋯其實冇得轉枱都冇咩問題⋯⋯但突然另一本地女店員上前問我們有什麼問題,我一心以為佢有好提議,於是再重覆要求,點知佢話唔方便!我哋就話其實三張枱拍埋冇咩唔方便,因為我哋可以自行將糖水轉遞,而且當時餐廳叧一邊仍然有許多空桌,亦有路可讓客人行走。點知這女店員竟然以盤問形式問我們打算點様坐!跟住重突然用有廣東話音嘅英文同我哋講嘢!重話我哋唔滿意可以去另一間!真係唔休做咁樣! 甜品水準已經沒有進步,又冇提供新口味,一向唔太好嘅服務態度重變本加厲!重要隨時準備同店員用英語溝通!睇嚟都係時候搵過另一間幫襯喇!
2014-06-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)