2018-01-24 1590 views
同屋企人耐唔時會去酒家食半圈酒席食好野團聚,但近年私房菜興起,我地已經發現私房菜更抵食,食物亦更有保證今日黎到cwb, 係因為食家朋友介紹呢間位於渣甸中心一樓既忠記有好野食首先黎個四醉拼,有醉豬手,醉雞,醉鴨舌同醉木耳份量驚人,完全唔係前菜size. 唔通佢想第一味菜就食飽我😂😂😂跟住係北海道帶子拼烏冬,一人一碗係好似salad 咁,加d 麻醬黎食。帶子超大粒,要分三啖食再黎海膽桶蠔配sake.一啖酒一啖海鮮既美味,好豐富既口感跟住到我最期待既佛跳牆😍有鮑魚,魚翅,大冬菇,雞肉etc好清但好甜,用料十足,無浪費我既期待yaaaa!!!再黎既咖喱大蝦都好惹味,不過我地就係到傾,不如食黃金蝦仲好食。。。黑蒜子上湯芥膽 芥膽完全唔苦,仲好清甜,配埋黑蒜味道好match, 佢個上湯仲充滿左d 菌類同肉香~卵地清晒呢碟!黑蒜如果鍾意食,真係會好鍾意。。。(我就好鍾意la☺️)東江鹽香雞雞味香,d 皮煮到好脆,比平時d 炸子雞更香最後呢個立味煲仔飯令大家超驚喜d 飯粒粒都有油香,淨係飯我都啪左碗半🙈最後上埋甜品同生果,好新鮮,畫上完美句號成個餐份量十足,六個大肥仔黎都絕對餵得飽😂味道都水準以上,用料

首先黎個四醉拼,有醉豬手,醉雞,醉鴨舌同醉木耳

跟住係北海道帶子拼烏冬,一人一碗

再黎海膽桶蠔配sake.
一啖酒一啖海鮮既美味,好豐富既口感

跟住到我最期待既佛跳牆😍

有鮑魚,魚翅,大冬菇,雞肉etc
好清但好甜,用料十足,無浪費我既期待yaaaa!!!

黑蒜子上湯芥膽

黑蒜如果鍾意食,真係會好鍾意。。。(我就好鍾意la☺️)

東江鹽香雞
雞味香,d 皮煮到好脆,比平時d 炸子雞更香

最後呢個立味煲仔飯令大家超驚喜
d 飯粒粒都有油香,淨係飯我都啪左碗半🙈

最後上埋甜品同生果,好新鮮,畫上完美句號

成個餐份量十足,六個大肥仔黎都絕對餵得飽😂
味道都水準以上,用料靚,鍋氣又足,特別係最後個飯,全部親戚都好滿足

十分岩帶屋企人黎做節/團聚😁