2008-05-23 36 views
噚日,難得三五成群,舊地重臨,如此良辰!食任食,唔駛本咁猛tick,湯底我哋嗌咗花膠北菇菜膽鍋,『哪哪淋』食咗D津白先─因為菜煲太耐會變黃嘛~~幾清甜幾爽!料都算足,花膠彈牙、but味道淡咗D。個friend呱呱嘈,怒吠:任食居然無墨丸!!!原來四寶丸之中已經包埋墨丸喺庶…四寶丸都ok,新鮮打出嚟,都幾正,唔會成口粉團!肥牛夠薄,肥瘦適中,灼一嘢即入口,點豉油已經好好味!見有個椰菜雞肉卷~心諗實係一執椰菜包住D肉咁啦,點知又唔係喎~~~唔衰相,幾重雞肉味喎又!嘢飲幾貴,廿幾蚊一渣! 想飲啖茶都要每位8蚊,汽水都9蚊!!!!!!!!!! 我哋講笑問茶芥唔收得唔得,個伙記笑笑口話唔得,但就主動話:不如酙幾杯水俾你哋。個friend帶埋個仔嚟,又要人哋俾冰水佢「助」凍個奶樽,佢個仔又曳,又倒瀉水又咁又咁……D伙記都好快嚟抺,值得一讚! 雖則計埋豉油加一,每人要百五蚊,但都食得愉快嘅!
噚日,難得三五成群,舊地重臨,如此良辰!
肥牛夠薄,肥瘦適中,灼一嘢即入口,點豉油已經好好味!
花膠北菇菜膽鍋
花膠北菇菜膽鍋