2018-01-29
一月生日嘅朋友特別多,所以通常會聚埋一同慶祝,不過今次有個朋友就去左去行,所以等佢回來先同佢補祝,但得兩個人食乜好,佢提意去食串燒,佢生日就由他決定吧! 食串燒的地方唔係道道有,而且大部份係日本店先食到,今次呢個北角店以港式串燒為主。燒韭菜- 係大陸時食過今次見到更係要Order啦! 唔知點解佢地諗到燒韭菜,不過真係幾惹味喎。高纖維健康滲出韭菜獨有香味!汁燒雞肝-曾經係日式串燒店食過令我改觀,今次又叫左食,質素都好好,燒得焦香潤澤,食落起綿綿口感!甘香!香燒明太子雞亦- 雞亦內藏著好多明太子好鮮味,配合啖啖雞肉。超惹味! 燒生蠔 - 鮮甜但嫌蒜蓉過多蓋過蠔半身。之後再order同佢地講左少蒜蓉,就正好多了!燒雞亦- 燒得皮脆肉暖不過唔夠鹹,可以自己係枱面加調味。燒原隻魷魚筒 - 出奇地魷魚身軟一d都唔韌,有點咬口個汁甜醬油!而鬚就韌少少!滋味紐西蘭羊架- 燒得剛熟帶點羊騷味但可以接受,原全無騷又唔似食羊。肉質鬆軟,好味京蔥雞脾肉串 - 雞脾肉燒完還好滑加上濃味京蔥一 絕!
燒雞亦- 燒得皮脆肉暖不過唔夠鹹,可以自己係枱面加調味。
京蔥雞脾肉串 - 雞脾肉燒完還好滑加上濃味京蔥一 絕!