2022-10-11 39 views
同朋友去食日本菜,見鋪頭以深色木系為主,感覺充滿日本居酒屋嘅風味。幸福海膽小卷最上層係我最愛嘅海膽,中層就係香蔥吞拿魚腩蓉,鋪係紫菜卷上面,海膽鮮甜,一啖一口,同佢嘅名一樣好幸福啊。黑松露帶子刺身沙律配柚子醬賣相相當吸引,有成6片帶子,帶子鮮甜飽滿,仲有勁大pat嘅黑松露真係perfect 😍😍,柚子醬沙律酸酸甜甜好開胃。明太子醬燒玉子串明太子醬嘅量完全唔吝嗇,鋪滿哂燒玉子燒上面,明太子嘅鹹香味好惹味。牛肉壽喜燒Lee個壽喜燒熱鍋,有5-6片大大塊牛肉同生雞蛋,湯底味道剛好,不會過咸,而且好足料,有洋蔥、黃牙白、粉絲、豆腐等,吸哂湯底好入味。鹽燒厚切特上牛舌牛舌燒得剛好,食落幾爽口,又惹味。

幸福海膽小卷

黑松露帶子刺身沙律配柚子醬

明太子醬燒玉子串

牛肉壽喜燒

鹽燒厚切特上牛舌
牛舌燒得剛好,食落幾爽口,又惹味。