2022-11-11
元朗都有高質燒肉!呢間B-mix 燒肉餐酒館地方超大,座位非常闊落,坐得舒服,仲有個大電視屏幕播放音樂MV,好有氣氛!二人燒肉套餐有齊沙律,丼飯、、先付二品、海鮮三盛合、燒肉拼盤及野菜盤,好豐富。而家做緊7折優惠$412,人均只係$200左右已經食得超飽,仲要質素都幾高,好抵食!B-Mix 沙律先來一大盤沙律打開味蕾,沙律菜新鮮爽脆,加上大量蟹子,增添爽脆嘅口感!刺身三點盛刺身拼盤有牡丹蝦、帶子同八爪魚,估唔到刺身質素唔錯,帶子厚切又鮮甜,牡丹蝦新鮮柔軟,八爪魚彈牙有咬勁。先付二品有日本大根漬及日本野生牛蒡漬。時令海鮮三盛合海鮮拼盤好有誠意,有蠔、帶子及鮑魚。海鮮全部都好新鮮,鮑魚上枱時仲係活生生!鮑魚入口軟腍,帶子超級大粒厚肉,鮮味無比,蒜蓉牛油蠔都好正,creamy之餘,鮮味都好突出。薩摩赤雞腿薩摩赤雞係日本三大名雞之一,一向係信心保證,薩摩赤雞腿肉質結實富彈性,口感嫩滑。薩摩赤雞腎口感爽口,肉味香濃!正!肉類可以選擇牛或豬,我揀咗牛就有齊安格斯牛小排、 安格斯牛粒及厚切牛舌心。牛肉用料高質,安格斯牛小排脂肪分佈平均,牛味濃郁。牛粒燒至表面焦脆,內裡嫩滑juicy。牛舌心都好正,厚
B-Mix 沙律
刺身三點盛
先付二品
有日本大根漬及日本野生牛蒡漬。
時令海鮮三盛合
薩摩赤雞腿
薩摩赤雞腎
口感爽口,肉味香濃!正!
牛肉用料高質,安格斯牛小排脂肪分佈平均,牛味濃郁。牛粒燒至表面焦脆,內裡嫩滑juicy。牛舌心都好正,厚厚的,口感好彈牙!
野菜盤
有南瓜、冬菇及日本甜薯,款式都幾多!甜薯係我至愛,外脆內軟綿綿!
B-Mix 丼飯
燒肉後食返碗丼飯特別滿足!呢碗丼飯有三文魚子、紫菜、溫泉蛋,好味!
最後店員仲送咗兩粒雪米糍俾我哋做飯後甜品,好滿足嘅一餐!