2019-07-16 282 views
Goobne chicken一直係我喺香港食過嘅韓式炸雞烤雞專門店中數一數二的最愛之一!!!! 趁假日,同媽媽姨媽佢地試試先!!!將軍澳店位置雖然有少少隔涉,但可以由Popcorn經天橋過,唔難去。Goobne chicken佢地以烤焗形式去炮製全雞,比起炸雞更健康!!黎到Goobne當然必試咖哩蜜糖烤雞!!!! 烤雞外皮香脆,雞肉肉嫩多汁,有咖哩的香氣而且帶有蜜糖的甜美,真係食到一口接一口!!!!韓式雞蛋卷亦是另一必點菜式!!!! 雞蛋卷包著火腿黃蘿蔔青瓜等配料,雞蛋卷軟嫩,而且點點芝士醬,非常濃郁好味!!!!媽媽同姨媽都話一碟雞唔夠喉,再叫左碟半半烤雞,選了甜辣口味同果木蒜香口味。甜辣不會太辣,醬汁多少少會更好,當然雞肉依然嫩滑!!! 果木蒜香比較香甜,蒜味濃,另一唔辣嘅好選擇!!!ufo拼盤係新出品,下次人多啲時要試試拉芝的好滋味!!!
!!!! 趁假日,同媽媽姨媽佢地試試先!!!

!!

黎到Goobne當然必試咖哩蜜糖烤雞
!!!!

韓式雞蛋卷亦是另一必點菜式
!!!!

!!!
ufo拼盤係新出品
,下次人多啲時要試試拉芝的好滋味!!!