2016-11-04 149 views
秋風起,當然想燒烤,但兩人前就唔想走咁遠,不如就去食韓燒啦。黎到旺區,setting基本上都係好韓式,坐係圓筒形既坐椅,大大個圓形烤盤,上面就有抽煙系統。至於呢度既配料基本上任叫,而我就獨愛吃海鮮。好多款既海鮮都有,海蝦,扇貝,尤魚唔少得啦,仲有蠔同埋多春魚添呀。我個人就鍾意慢慢燒,扇貝真係好新鮮好甜,而且燒法令扇貝乾身,最後食左5隻呀。海蝦燒到變金黃色就岩岩好,蝦肉就相當彈牙呀。多春魚將魚身燒成淺金色,肚裡面既魚春就夠槳爆啦,當然因為正值當造季節啦,所以魚春都特別多。最令我滿意既係燒蠔,燒蠔既口感絕對唔同生蠔,蠔身係燒到有少許脆身之餘,蠔汁依舊係蠔肉裡面爆出黎,而蠔殻裡面都裝有蠔汁,最後可以飲埋,超滿足呢。