2024-06-11 82 views
去銅鑼灣食飯最鍾意去百德新街呢一區,俾人嘅感覺好休閒舒適,今次去咗一間韓式小酒館🇰🇷環境都舒服,全部店員都好有禮貌海膽生牛肉紫菜包飯🖤($380)豪華三重奏,奢華版紫菜包飯,有海膽,生牛肉,魚子,呢三種材料嘅配搭口感好Creamy順滑😊炸青陽辣椒釀豬肉🌶️($86)呢個作為下酒小菜一流,粉漿唔會太厚,青陽辣椒香氣突出,又唔會太辣🫑,仲可以點蛋黃醬或者辣椒醬,味道更加有層次韓式蒜頭清燉雞鍋🐔($380)有驚喜,新出菜式,如果喺冬天食更加舒服暖笠笠,超有份量一隻雞,湯底係重蒜,重蒜,重蒜🧄🧄🧄味道好濃郁帶有一絲絲嘅清甜,,飲落去個味道好舒服,而且雞肉幾嫩唔會過熟,仲有薯仔,年糕🥔夠哂飽足感嘅菜式煎餅拼盤🫓($118)可以半半拼盤,一次過試晒兩種口味,海鮮煎餅夠多料,泡菜煎餅就中規中矩規中Snowing White 🌨️ ($118)但係有少少檸檬嘅味道🍋清新解膩See you 🍹($108)石榴味,酸酸甜甜好開胃

海膽生牛肉紫菜包飯🖤($380)

炸青陽辣椒釀豬肉🌶️($86)

韓式蒜頭清燉雞鍋🐔($380)

煎餅拼盤🫓($118)

Snowing White 🌨️ ($118)
但係有少少檸檬嘅味道🍋清新解膩

See you 🍹($108)
石榴味,酸酸甜甜好開胃