今日係九龍灣行街見到間新式韓式餐廳,要試一試😗 📍 Terrace in Seaside1️⃣🌟傳統飯卷 (💰$68)其實係叫左泡菜豬肉飯圈,但上菜之後問一問多次職員,佢表示係泡菜豬肉黎🫠 不過唔緊要啦因為實在太肚餓啦🥹呢個飯卷視覺上色彩繽紛材材黎講都偏向健康有雞蛋絲、青瓜、紅蘿蔔🥕、黃瓜不過口感上偏硬左小小🫠 會建議除左呢個可以試其他飯卷2️⃣🌟煙三文魚芝士窩夫🧇 (💰$98)平時食得多甜既窩夫🧇試下特別小小既鹹窩夫系列🤪上面大約有4至5塊煙三文魚窩夫偏大份、同埋好鬆軟裡面居然有洋蔥🧅碎係窩夫入面!夾埋三文魚一齊食味道升華左好意外覺得呢個鹹窩夫比人有一個新感覺!3️⃣🌟綿密泡沫黑咖啡 (常溫) ($💰48)男朋友比較喜歡飲咖啡呢杯應該係出面所講既Blackccino如果飲齋啡飲到悶都可以試下係一杯偏暖既咖啡無冰的上面裝飾有幾塊花瓣都幾靚不過加左啲花生🥜碎就沉哂底飲果陣有種好怪感覺🤣🤣咖啡味道黎講偏平衡口感唔會酸同覺得苦4️⃣🌟 熱情金菠蘿沙冰 (💰$68)佢賣相係有成個真菠蘿係杯頂上面飲落去有果肉係裡面菠蘿🍍味都好重透心涼好適合夏天飲不過沙冰飲品都會係偏甜😖如果唔飲得太甜既話建議問下有冇得少甜先會比

1️⃣🌟傳統飯卷 (💰$68)
不過唔緊要啦因為實在太肚餓啦🥹
呢個飯卷視覺上色彩繽紛
材材黎講都偏向健康
有雞蛋絲、青瓜、紅蘿蔔🥕、黃瓜
不過口感上偏硬左小小🫠
會建議除左呢個可以試其他飯卷

2️⃣🌟煙三文魚芝士窩夫🧇 (💰$98)
平時食得多甜既窩夫🧇
試下特別小小既鹹窩夫系列🤪
上面大約有4至5塊煙三文魚
窩夫偏大份、同埋好鬆軟
裡面居然有洋蔥🧅碎係窩夫入面!
夾埋三文魚一齊食味道升華左
好意外覺得呢個鹹窩夫比人有一個新感覺!

3️⃣🌟綿密泡沫黑咖啡 (常溫) ($💰48)
男朋友比較喜歡飲咖啡
不過加左啲花生🥜碎就沉哂底
飲果陣有種好怪感覺🤣🤣
咖啡味道黎講偏平衡口感
唔會酸同覺得苦

4️⃣🌟 熱情金菠蘿沙冰 (💰$68)
佢賣相係有成個真菠蘿係杯頂上面
飲落去有果肉係裡面
菠蘿🍍味都好重
透心涼好適合夏天飲
不過沙冰飲品都會係偏甜😖
如果唔飲得太甜既話建議問下有冇得少甜先會比較好

📍地址:九龍灣偉業街33號德福廣場1期1樓F11號舖

#hkfoodie#foodie #hongkongner #hkfoodbloger #tst #hkfoodies #hkfoodblogger #hkig #hkfood #852 #晚餐 #香港好西推介 #黃色經濟圈 #香港美食 #元朗美食#元朗 #相機食先 #香港人 #香港 #吃貨情侶 #九龍 #九龍灣美食