店鋪:阿里郎熱狗棒 (旺角)地址:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖除咗台灣之外🇹🇼,韓國同樣有好多街頭小食🇰🇷,為人熟悉嘅緊喺有魚糕湯、炸雞🍗、紫菜包飯、炒年糕等等啦,而唔知你知唔知芝士熱狗都喺當地嘅人氣美食呢?呢間喺韓國好火熱嘅阿里郎熱狗由韓國開到嚟香港旺角🇭🇰,除咗帶嚟8️⃣款特色熱狗棒之外,仲有炒年糕、芝士球、炸薯條等小食,而店鋪所用嘅食材同貨源都喺由韓國運到香港🛬,希望大家都可以食到最接近韓國店嘅口味👍✝️熱狗&炒年糕套餐 $58散買一條熱狗棒要$28-$38不等,呢個套餐一個價錢就可以任揀一款熱狗棒,另外仲有一份細盒嘅阿里郎玫瑰炒年糕同埋一枝水果特飲,相對抵食好多😎✝️熱狗&飲品套餐 $48一枝韓式水果特飲價值$18-$22,全部都喺店舖自家製,有三款口味,包括蜜桃🍑、西柚同青提子,將果醬加上冰塊🧊,最後倒入梳打水,溝勻就形成特飲,而我個人就最鍾意西柚味,清香得嚟又唔會太甜,食完熱狗棒飲解渴一流😋熱狗棒叫咗三個,全部都喺即叫即整,分別有薯條鴛鴦芝腸熱狗棒、雙重芝士拉絲熱狗棒同車打芝士熱狗棒🌭,先將麵粉團包住竹籤,蘸上麵包糠同大米,放入炸爐炸到金黃香脆就食得,我覺得最特別緊
店鋪:阿里郎熱狗棒 (旺角)
地址:旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

呢間喺韓國好火熱嘅阿里郎熱狗由韓國開到嚟香港旺角🇭🇰,

✝️熱狗&炒年糕套餐 $58

✝️熱狗&飲品套餐 $48

熱狗棒叫咗三個,全部都喺即叫即整,
我覺得最特別緊喺莫過於薯條鴛鴦芝腸熱狗棒啦😌,出面喺炸薯條,入面有拉絲芝士同腸仔,咬開真喺見到好勁嘅拉絲芝士🧀(可惜一個人喺街拎住食太輪盡唔到靚相🥺),簡直喺食過返尋味,非常邪惡吸引🤤,
仲可以加四款唔同嘅醬料去配搭成最啱你嘅口味

另外叫咗個年糕香腸串($20)同Oreo吉拿棒($15),前者加咗茄汁同沙律醬等醬料,年糕嘅煙韌同香腸嘅香脆口感形成對比,濃郁滋味😽;
吉拿棒喺西班牙代表性嘅炸麵包,細長嘅外型同甜滋滋嘅口味吸引咗唔少愛甜之人,外層沾上Oreo碎亦喺我嘅至愛添👻
2021-11-25
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$50 (Other)