韓式#蛋包飯 來了🇰🇷♥️超喜歡 Banchan and Cook 既裝潢 滿佈心思 連間隔板都係訂造 影相既時候就無違和感了〰️餐牌都設計得好靚🫶然後發現佢哋最近推出咗玫瑰醬口味(#로제소스 )🌹一開始以為係真係玫瑰味 原來唔係架!玫瑰醬係去年韓國流行 由番茄醬、奶油醬同選擇性放既辣椒醬混合而成既醬汁🌹我呢個韓迷當然要試一試🤣〰️🐽燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162非常韓式既菜包肉(#보쌈 )超喜歡呢個食法 燒醬油令色澤好靚〰️白切豬肥瘦適中 配生菜可解油膩 口感亦有所提升🆙加完泡菜仲想再重口味啲就可以加埋大醬😛🌹玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 $138到玫瑰醬啦〰️🌹因為第一次食 所以覺得好新奇😳記得辣雞麵都有出呢個味架 玫瑰醬質感相對creamy 帶有微微蕃茄味🍅我會覺得比較偏向西式既醬汁 同蛋包飯好夾😋!另外呢款蛋包飯係炒飯底的🍳牛肝菌蛋包飯 $102比較classic既蛋包飯喔 切開蛋包飯前職員會問咗你需唔需要影相先📸咁我當然就要影相啦😝!呢款白飯底 牛肚菌汁配雜菇 我自己都幾中意既 但係會比較推薦玫玫醬 始終唔係周圍都有既味道🤓〰️🌹玫瑰醬無骨炸雞半份 $108另一款玫瑰醬話係炸雞啦🍗我自己

🐽燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 $162

🌹玫瑰醬燴雞腿肉蛋包飯 $138

🍳牛肝菌蛋包飯 $102

🌹玫瑰醬無骨炸雞半份 $108
另一款玫瑰醬話係炸雞啦🍗我自己平時唔太鍾意甜辣醬 但又會覺得正係食原味會好普通 而呢款玫瑰醬就岩我口味 creamy得黎 帶有微辣 唔會太膩🫶〰️

🧇韓式雜莓牛角包窩夫 $72
甜品都好吸引〰️非常啱打卡📸窩夫相對比較林身啲 但食落暖笠笠好正〰️💓

🍹盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48
有驚喜 平時好少會試西瓜飲品🍉怕好甜 但呢款有檸檬🍋中和下 好fresh🍃而且真係有粒粒西瓜 so cute〰️

🍹夏至士多啤梨香蕉奶昔 $48
🍓➕🍌酸酸甜甜 又係好適合夏天既飲品呢☀️