2016-03-06 696 views
今日同女朋友出街,好難服侍既佢話要食韓國菜。係尖沙咀都唔知食咩好,行左幾條街,抬頭一望有一間,OPENRICE左無咩COMMENT,問準女朋友大人話OK,咁就入左去。平時好少食韓國菜,除左韓燒,今次算係第一次。食咩緊係女朋友話事先,佢成日都睇好耐餐牌,問呢個好唔好,果個又想試,所以次次都叫多左。一點完就上左前菜,我都唔記得有呢D,我女朋友最鍾意呢D酸酸地既嘢,我就一試算了。第一個佢一早話想食,所以必點,炒牛肉粉絲。係幾有咬感同入味,佢話好好食WO….同平時D廣東粉絲唔同,粗好多,仲有少少甜味,好易入口。第二個餸係我叫既,因為好想試,紅燜牛肋骨果然選擇正確,好好味,D汁入到曬D肉到,肉好嫩,但又保留左筋部有D咬口,連D配菜都好好味,無點錯第三個係我覺得食韓菜要食既人蔘雞湯都好足料,我自己好鍾意飲雞湯,覺得唔錯,差唔多我一個人飲曬第四個係佢點既香煎泡菜餅我個人覺得可以唔點,一來太多,二黎又好粉…….呢間餐廳都幾好座,大部份嘢都幾好食,如果有埋境就PREFECT!!!

前菜
第一個佢一早話想食,所以必點,炒牛肉粉絲
炒牛肉粉絲

第二個餸係我叫既,因為好想試,紅燜牛肋骨
紅燜牛肋骨

第三個係我覺得食韓菜要食既人蔘雞湯
人蔘雞湯
都好足料,我自己好鍾意飲雞湯,覺得唔錯,差唔多我一個人飲曬

第四個係佢點既香煎泡菜餅
香煎泡菜餅
我個人覺得可以唔點,一來太多,二黎又好粉…….

2016-03-03
$200 (Lunch)
炒牛肉粉絲
紅燜牛肋骨