2019-06-13
今日收左工同友人黎左位於黃大仙呢間餐廳,地鐵站出左行幾分鐘就到,交通非常方便。首先我地叫左個牛油蒜蓉雞翼,金黃色既外皮,非常脆口,味道好好,食落好有牛油蒜蓉既味道,非常特別。而且一啲都唔油膩。跟住叫左個海南雞飯,啲雞係無骨既,金黃色既外皮,再點啲醬油真係好好味,陪咪油飯簡直五星級享受,啲油飯一粒一粒比較乾身,食落口感一流。之後叫多個生牛肉牛丸湯河粉,加咪啲配菜,薄荷葉同豆芽,放入去碗湯河道連咪啲生牛肉一齊浸熟,啲湯底非常正宗,好好味,生牛肉份量都好多,非常抵食,啲牛丸係自己手打既,非常美味。最後叫多兩個椰青,幫我地開咪,椰青水非常鮮甜,真係好好飲,同出面超市買既唔同,餐廳既非常甜,好好飲。飲完之後椰青肉都可以食咪,又飲得又食得。呢道啲服務好好,店員服務態度非常熱情,而家價錢唔貴,一定要黎試下。