珍豬奶茶
Level 3
2017-10-08
241 アクセス
フォロー

元朗食黎食去都係個幾條街,所以今次肥佬揸fit話去商場食飯。但估唔到今次非常有驚喜!原來商場入邊都有質素較好的日本菜。今餐食咗好多野兩位食得之人都非常滿足。

餐廳餐牌由小食沙律刺身串燒到主食選擇到非常多。

玉子刺身,喜歡食玉子既朋友唔好錯過,因為雪凍左既關係口感唔同平時食既玉子,札實好多,味道又唔會只有甜味!

炸軟殻蟹沙舞律,唔會期望好特別,但蟹係新鮮炸,好脆口,沙律菜是凍,加埋個酸酸甜甜既汁好有誠意

而e個刺身沙律就更精彩!係必叫,同行朋友仲想叫多碟!刺身非常新鮮!帶子甜蝦同章紅都好好好鮮甜!唔會有「林papa」唔新鮮既感覺。加埋黑松露既香氣,入口鮮甜得黎唔會咁「掛」。夏天喜歡fresh d 既可以配埋佢個酸酸甜甜既沙律醋!重點係價錢好平,所以性價比高!個人推薦必食!

肥佬要食飯,所以叫左壽司比佢滿足下!黑松露甜蝦卷同埋辣吞拿魚腩卷。前者一定無輸,因為剛剛沙律既甜蝦非常新鮮!不過今次係將d甜蝦整碎佈滿壽司卷上面。同平時食既甜蝦卷多多一個口感。中間有蝦有牛油牛。牛油果剛好熟透,所以令到食落去多一份好滑既感覺。加埋黑松露既香味層次比出面食到既甜蝦卷或者炸蝦卷豐富。

至於後者可能遜色少少,壽司會跟埋辣沙律醬,但個今覺得個醬太重味蓋左吞拿魚腩本身既味道。但值得一提既係師傅用料唔手軟!每件都塞滿魚肉!

到本人最期待既串燒,全部都係熱辣辣上台,店員都會細心提供唔同既鹽(海鹽,枺茶鹽同埋咖哩鹽)
免治雞肉,火喉夠,外面燒到少少脆身,香口,一定要加埋蛋汁,個人覺得串燒調味較少同單調,要靠其他調味令到食材既味道更突出!好肉免治雞肉咁,加左蛋醬會加多左滑滑既感覺,蛋本身新鮮,蛋香夠,為簡單既免治雞肉多多份蛋香。

雞肉大蔥,個人覺得燒得乾左少少,可以輕手少少。味道唔太特別。

青芥牛肉粒,牛肉可能較厚身,所以唔會太乾身!仲間少少粉紅,牛味重肉身夠林同埋夠油份。加埋海鹽非常正!

鵝肝釀雞翼,驚喜!脹卜卜因爲入便釀入左勁多鵝肝,因為鵝肝本身油份重,令到燒到脆身既雞肉唔覺鞋!加埋較滑既口感大滿足!

梅子茶漬飯,食完咁濃味既野食返個清爽少少既飯!可惜梅子味唔夠突出,但茶味香,唔錯!

到今日既結尾並且係非常滿足既一個推介。
海膽+蟹肉+蟹子仲有濃濃既蟹膏伴飯!

到今日既結尾並且係非常滿足既一個推介。
海膽+蟹肉+蟹子仲有濃濃既蟹膏伴飯!
濃!蟹肉甜,海膽更甜!加埋蟹子爽脆既口感,好正!而且用料唔手軟!飯粒軟糯加上微微既飯焦!因為所有用料都比較軟身,飯焦令到成件事更精彩。

個人會推介必點這個!但要注意份量因為都會有少少「利」既感覺!

元朗除咗小店原來商場都有好多好餐廳下次去元朗又多個選擇!
上記レビューはユーザーの主観的なご意見・ご感想であり、OpenRiceの見解を代表するものではありません。
シェア
報告