2021-12-15 34 views
講到食串燒,一定係唔少香港人嘅集體回憶!仲記得以前細個嘅時候真係成日都食串燒,好鍾意嗰種燒烤嘅味道,加少少調味料,非常惹味嘅感覺真係令人好難忘!今次我就去咗呢間尖沙咀嘅鴻啤啤串燒👍🏻👍🏻呢間餐廳係用咗生燒既方式去烹調,雖然時間會比較長少少,但係絕對值得!叫咗好多款唔同嘅食物去試,其中一個就係馬友!呢條魚真係好好食,非常大條,而且魚肉好友鮮味,加少少檸檬汁,真係絕配!另外就叫咗呢個茄子,呢一個茄子亦都非常大條,而且用咗呢度秘製醬汁,有少少辣味,加埋呢啲肉碎一齊食真係好夾!非常香嘅味道!仲有就係呢一個魷魚筒!!唔好睇小只係一個好簡單嘅魷魚筒,經過左生燒嘅方式之後,非常香口,而且好彈牙!加少少調味料就已經好正!