聽朋友說在K11有新餐廳開張了,但位置十分隱閉,好奇心驅使之下,襯工作空檔跟朋友走去嘗一嘗在K11的這一家餐廳,因為事前已做了功課,因此很容易就在商場找對了方向,在大型運動服舖內盡頭找到它,2點鐘來一個late lunch全餐廳以白色為主格調,襯以木色枱子和布藝椅子,跟天花等led燈及牆身的仿磚牆裝飾相襯,甚得人歡心,感覺乾淨舒適,只是地方不算太大,私隱度略嫌不足,值得一提的是餐廳設有戶外座位,但並無景觀,唔知係咪另類吸煙區呢?好了,坐底之後,人潮漸散,可以好好地寧靜地享用午膳了.點了餐湯係磨菇湯,伴以忌廉和麵包乾,製作認真,磨菇碎分量剛好,味道夠濃而不膩.餐包新鮮香脆,真係正!侍應亦細心詢問要求及係適當時候遞上調味料,使我地係享用美食之餘,亦有殷勤細心的照顧.由於是set lunch所以期望不會太高,點知到個主菜來得時候,真係有小小喜出望外既感覺,牛尾味濃又夠焾,好味!至於羊扒呢,有肉汁唔so,份量十足,所以夠晒飽,無quota去試佢既甜品啦!下次再試啦!最後來一客mocha.....嘩...真係好滿足!悠閒的午餐本來甚完美.....點知....鄰枱來了一位要求甚高的客人,其聲浪之高
蠻有氣氛
入口真係幾唔覺眼架

好了,坐底之後,人潮漸散,可以好好地寧靜地享用午膳了.
最後來一客mocha.....嘩...真係好滿足!
悠閒的午餐本來甚完美.....點知....鄰枱來了一位要求甚高的客人,其聲浪之高引來全場側目,好彩那裡的侍應不慌不忙,一一滿足那個人客的要求,可算是今次於這餐飯的一段小插曲呢!
正 led燈飾
正麵包twins
正磨菇湯
正參吧醬燴牛尾
正紐西蘭羊扖伴炒著.青菜.紅酒汁
mocha
2011-06-03
$100 (Lunch)
入口真係幾唔覺眼架
蠻有氣氛