2021-05-25 86 views
阿媽呢排好懒,好少去煲湯,於是放工便來到呢間近朗屏站天璞養生湯飲碗靚湯。門面感覺乾淨整潔,餐廳播放輕音樂。牆身貼滿湯料藥材功效,養生湯選擇不少,由$48至$78不等,+$20仲有一客蒸飯。點了精選椰子燉烏雞,有清潤、養顏補虛強壯、益氣袪風、清暑解渴作用。靚湯用原個椰子裝住,熱騰騰送上來,揭開椰子蓋,發現入面有不少烏雞肉、椰子絲、杞子等,夠晒真材實料。燉湯好夠火候,湯料出晒味,椰香清甜潤澤,飲左幾啖頓覺活力!+$20跟豉汁蒸鯇魚飯:豆豉清香,豉油咸甜剛好,可以用黎撈飯食。鯇魚尾肉質鮮嫰,伴碟生菜嫰綠,成餐飯營養健康又滿足。
門面感覺乾淨整潔,餐廳播放輕音樂。

椰子燉烏雞

成餐飯營養健康又滿足。
椰子燉烏雞