2018-02-08
呢間車仔麵既湯底認真唔錯,同埋個香芧雞翼即叫即整脆卜卜,再配埋秘制醬料超夾,決定要同大家share 下。首先講車仔麵,佢有幾款湯底選擇,有牛腩湯,冬蔭公湯,仲有一款好特別既鱷魚湯。由於未試過鱷魚湯,有d 淆底所以都係叫左個穩陣既牛腩湯。個湯底睇落去清清地,但食落味道夠哂濃郁同埋一d 都唔油,似係台灣牛肉麵既藥燉湯味, 好夾好滋保。d 餸煮得岩岩好,唔會煮到淋哂,麵質都爽口彈牙,非常唔錯👍另外要推介既係香芧雞翼,我老公對雞翼要求好高都比個讚佢。香芧雞翼炸得脆卜卜,可以配辣同酸甜兩種醬,聽老闆講兩隻醬都係自家秘制,絕對有heart, 味道方面兩隻都同個雞翼好夾。個人就鐘意辣醬,但如果唔係好食得辣既朋友就唔好試了, 因為真係好辣好過癮So far 今日食既野都真心唔錯,決定下次一於試下個鱷魚湯,到時再share 比大家。
雞翼豆卜魚蛋牛腩湯公仔麵
香芧雞翼