2019-03-11 801 views
覺得香港要搵間唔趕人嘅cafe好難,或者話,冇限時都好,見到有人等位唔好意思坐太耐。所以可以係cafe sausalito坐到好幾個鐘,冇壓力睇下書,寫下野(感謝借筆比我嘅店員哥哥),真係好正呀!一開始識呢間cafe,係有一次比大南街嘅cafe sausalito飄來嘅結他同鋼琴聲吸引,忍唔住痴過去聽(冇幫襯,偷聽🙈),從此好記得呢間cafe。後來知佢有呢間新開,見個環境大d光猛d,又想睇書,就過嚟試下。咁又真係幾好架,如果有人鐘意靜靜地spend一個下午呢度係唔錯。估計呢間樓上係hostel定short term住宿,都有d外國人落嚟食野,攞部電腦出嚟做野。最正係有得叉電haha~USB port都有,簡直係好welcome大家坐,所以我真係好開心😭話哂係食評,講兩句關於d食物:All day breakfast 係即刻整,熱辣辣同女仔食會好夠飽。 flat white冇特別研究所以唔識comment,係微酸但感覺唔會乾,香氣都好出。此外鋪頭出面有好多停車位,駕駛人士等一等都會有位。美中不足係佢會播電視(好多gordon ramsay)而非音樂,不過唔算太大聲嘅。本身想自私收藏,不過

此外鋪頭出面有好多停車位,駕駛人士等一等都會有位。

本身想自私收藏,不過好野都係share出嚟,大家一齊enjoy😚
2019-03-11
$112 (Lunch)