2023-08-08
我愛慢煮真係食咗好多年,由佢第一間分店喺上環開始,我諗應該都有七/八年😂😂最近見到Foodie page介紹佢哋搬咗過嚟灣仔,裝修仲要好靚,所以一於約埋朋友星期五放工過嚟試吓~~新店仲要多咗live band 位置,可以留意住佢哋社交平台幾時會有live band 表演🎤⭐️慢煮法國無激素燒春雞出街食飯都要gain protein ahhah,用無激素燒春雞,bb雞肉嫩滑,外皮酥脆,配菜有三色烤椒, 粟米, 香草, 炸脆薯條,薯條麻麻哋,淋咗😭⭐️澳洲穀飼安格斯西冷(8安士)我哋叫咗medium,唔知係咪因為Slow cook嘅關係,一切開嘅時候,已經滴晒汁,牛味濃郁~~⭐️蛋糕睇咗openrice好靚,所以我哋叫咗芒果熱情果慕絲蛋糕,同埋千層蛋糕,兩個都偏甜,但mousse好幼滑,補番啲分數😋⭐️飲品嘢飲方面我哋叫咗兩杯果茶 - 百香果茶同水蜜桃茶,唔會好甜,茶味都濃~~悠閒同簡約的風格設計真係會坐到唔捨得走😳真心覺得同朋友過嚟happy Friday或者weekend過嚟chill下都幾舒服
⭐️慢煮法國無激素燒春雞
⭐️澳洲穀飼安格斯西冷(8安士)
⭐️蛋糕