2022-06-07 34 views
平時接阿仔放學,搭巴士一定經過呢一度,一直都好想走入去試下適逢阿仔放學去咗學嘢,咁就同豬有一齊嚟試下。 估唔到餐廳外面嘅霓虹燈係咁靚,平時接阿仔放學都未見到佢著燈。其實,頭先餐廳前面啲相係食完餐飯先影嘅。而我哋去食嘅時候其實好早,之後就陸陸續續見到有好多客人,主要我哋嚟嘅時候都係見到室外有人飲酒。因為happy hour,但當我哋食完之後我就發現室內嘅地方已經坐滿曬客人啦。 所以如果有心來食一定要打電話嚟book訂枱。無論係室外或者室內呢度嘅裝修都好有感覺,而且係十分之有風味嘅。另外,都唔需要擔心個袋,可以放喺旁邊,因為萬一食青口嘅時候隻手污糟咗,都唔洗擔心,因為佢哋會畀個地方你放你個袋。我同豬友都一齊揀咗個starter,就係白酒煮青口。呢一個starter喺呢一度係好出名嘅 ,個湯汁係好creamy啦。另外青口好大份,甚至乎係好大隻嘅,亦都好爽口喇, 粗略估計呢度應該有成20隻嘅青口。 其實係叫dish之前 ,餐廳都有話畀我哋知有個青口放題。有三隻口味,我見到電視機show 咗有龍蝦汁,白酒青口同埋喇沙,呢三種口味...之後另外加50蚊就可以任食薯條另外我哋都叫咗個main cou

平時接阿仔放學,搭巴士一定經過呢一度,一直都好想走入去試下

另外我哋都叫咗個main course, burger又有薯條同沙律,個牛肉好juicy,另外生菜同蕃茄都好鮮甜,個包係脆嘅唔係淋芝芝, 沙律菜係青翠配上芝麻醬簡直一絕

另一個main course,我哋就揀咗封門柳,封門柳配菜有彩椒同埋沙律令到人哋個感覺冇咁肥,因為 burger 已經配咗薯條,如果又係薯條嘅話,就會好heavy。但係餐廳好好可以用彩椒,適合一啲唔食澱粉質嘅人。因為其實有時我都唔係好想食薯條嘅,但因為自己太為食啦😭咁所以都食少少囉。不過呢個彩椒亦都令我哋食番多少少菜。
另外,唔好以為無得比你揀封門柳幾多成熟。其實係可以畀你揀幾多成熟嘅。今次我哋揀咗五成熟,肉汁好好咁樣鎖住咗响個肉裏面啦。再者,亦都唔會太硬或者太淋,睇得出係有心機煮到5成熟。
而且嗰份量亦都大份, 呢個菜嘅性價比係高
封門柳上面係炸金菇,感覺呢個 main course係好健康。肉,蔬菜比例係均等

甜品我哋嗌咗香蕉船。但係嗰支竿係我自己插上去嘅
因為咁樣仲更加似隻船,船隔離嘅橙色粉,豬友有問我係咩呢
我就話係爆炸糖。個感覺好特別呀
因為通常香蕉船係唔會配爆炸糖㗎喎
唔怕爆船
另外雪糕就有三隻味:
士多啤梨,雲呢拿同朱古力

難得豬友冇揸車,終於可以叫啤酒飲呀

啤酒
moo moo嘅出品
1.小麥
2.白蘭花
不過豬有就話白蘭花嗰杯無小麥嗰杯咁好飲,我就話呢兩杯都好好飲

豬友好畀心機咁係咁食