-🗓 2021.03.30🗓-🐷超開心嘆咗個高質下午茶☕️😍,一入到去估唔到喺之前有朋友帶過我哋嚟食嘅餐廳😳‼️無諗過呢間餐廳會有下午茶,而且價錢唔貴之餘,仲好高質添呀💯。出面食食個靚少少嘅下午茶都要$300-800/位💸!灣仔Assaggio只喺$298(加一),仲要係兩位😨‼️ 1月去食個陣,仲有8️⃣折😱‼️款式同味道都唔錯😋,推介大家去試下!-1️⃣ 餐前酒- 貝里尼雞尾酒算唔錯易入口嘅餐前酒😍,不過酒味較濃,蓋過咗果味,如果飲到底,啲酒會更加濃😂,唔多鐘意飲酒嘅話,我覺得可以拎攪攪捧 令啲酒同果味撈埋一齊飲會易入口👍🏻。-2️⃣ 自家製鬆餅配零尼拿忌廉芝士及時令果醬呢個熱辣辣鬆餅都好好食😋,一共有4個,可以比你配醬試晒2種口味,👧🏻鍾意配忌廉芝士,而我鍾意配果醬,好多鬆餅都比較乾爭爭咁,但呢個就一啲都唔覺有呢種感覺。-3️⃣ 咸點呢Set下午茶有4款,每款都各有2件,um...唔個係米好肚餓😂定甜點比較大件,我哋覺得 想要食多少少主食🤏😂,中和返啲甜度😂😂。-4款 咸點包括藏紅花松露炸飯球、亞枝竹薄荷半溶芝士多士、密瓜巴馬火腿、炸雞茄乾蒜香青醬威尼斯夾包。4款都好好食,👧🏻幾鍾意個炸飯球,好crea
🗓 2021.03.30🗓
1️⃣ 餐前酒- 貝里尼雞尾酒
2️⃣ 自家製鬆餅配零尼拿忌廉芝士及時令果醬
3️⃣ 咸點
4款 咸點包括藏紅花松露炸飯球、亞枝竹薄荷半溶芝士多士、密瓜巴馬火腿、炸雞茄乾蒜香青醬威尼斯夾包。4款都好好食,👧🏻幾鍾意個炸飯球,好creamy,而我鍾意炸雞茄乾蒜香青醬威尼斯夾包,好香炸雞味之餘仲有好香青醬味!仲有超鍾意多士,有超好食嘅芝士😍😍。
4️⃣ 甜點
甜點同樣都有4款,包括芒果意式芝士蛋糕,天然蜜糖奶凍,紅莓芝士甜酒蛋糕,托斯卡尼臻子朱古力蛋糕🍰。
我哋好鍾意天然蜜糖奶凍同芒果意式芝士蛋糕😍,不過記得個奶凍一定要夾住蜜糖食,如果唔係,食到底太多蜜糖就會好甜😂。

💰HKD$298/2位
如果想影相拎靚啲,咁就喺eShop訂座個陣就住喺「信息/用膳安排」個到remark返windowseat 或者outdoor ,而👧🏻怕大風吹到頭痛,所以打咗去問餐廳員工outdoor 會唔會好大風,佢地仲好細心話如果易頭痛就建議室內,所以揀左indoor window seat😂。
2021-03-30
$238 (Tea)