2021-06-17
店鋪:爆辣冷麵 (元朗)地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖難得入到元朗,緊係要搵啲又黃又出名嘅餐廳小店幫襯吓啦💛,呢間爆辣冷麵喺元朗響噹噹,皆因佢哋嘅「辣🌶」做得幾出色,吸引咗唔少鍾意食辣嘅人去幫襯,佢哋同樣迎合到唔食辣嘅人,只要嗌唔辣/走辣一樣試到佢哋嘅招牌冷麵爆辣賽磅蟹杯麵 $30呢個杯麵唔同我哋平時食開嘅杯麵🤪,喺用咗一隻平時裝飲品嘅杯作為器皿,底層有冷麵,中間喺用咗炒蛋白同蟹柳去整嘅賽磅蟹,面頭就有蟹籽,撈勻嚟食又真喺幾似食緊杯麵😂,辣辣哋幾惹味爆多蟹籽冷麵 $40有六款辣可以揀,我就揀咗最細嘅蚊仔辣🌶,唔喺講笑,啲蟹籽真係多到爆🙈,直頭同麵嘅份量一樣咁濟,鍾意食蟹籽嘅人就啱晒😎爆辣雞軟骨 $38用秘製生蒜油炒香咗嘅雞軟骨,食落唔會好油,不過啲軟骨就有少少硬🤏,蒜香唔會好濃🧄,唔會蓋過咗雞軟骨本身嘅酥香爆辣哥斯拉雞翼 $12/2雞翼同樣加咗秘製辣汁同蟹籽,雞翼炆得幾腍👍,都喺以招牌嘅辣為主導,入口香辣,麻麻嘅口感慢慢滲出,好過癮🤩招牌蟹籽沙律 $48呢個沙律有蟹籽、青瓜🥒、帶子裙邊、粟米🌽、蟹柳同紫菜,另外加咗沙律醬,撈勻嚟食爽口而且好甜,食完辣嘢食返呢個沙律就可以中和返
地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
難得入到元朗,緊係要搵啲又黃又出名嘅餐廳小店幫襯吓啦💛,
爆辣賽磅蟹杯麵 $30
呢個杯麵唔同我哋平時食開嘅杯麵🤪,
爆多蟹籽冷麵 $40
爆辣雞軟骨 $38
爆辣哥斯拉雞翼 $12/2
雞翼同樣加咗秘製辣汁同蟹籽,雞翼炆得幾腍👍,
招牌蟹籽沙律 $48
呢個沙律有蟹籽、青瓜🥒、帶子裙邊、粟米🌽、蟹柳同紫菜,另外加咗沙律醬,撈勻嚟食爽口而且好甜,食完辣嘢食返呢個沙律就可以中和返😌
生蒜油 $25
最後緊喺要買返罐生蒜油返屋企炒餸食飯果陣用啦🧄,等我今晚返去即刻開嚟試吓先