2020-07-26 933 views
第一次黎,叫左兩個主食,體驗極瘋狂。1.和風牛肉烏龍麵烏龍麵麵質極級滑,滑到唔識形容,出面好難可以食得到咁滑,除了滑也是滑,心服口服,正。湯底唔會太濃,清清地但亦夠味,唔會掩蓋其他食材味道。牛肉肉質都唔錯。除左麵仲有其他前菜,包括雲耳、沙律、泡芙,配搭好新奇。雲耳配酸醋開胃,泡芙甜甜地都好食,沙律都不過不失。2.蒲燒鰻魚飯鰻魚飯都係有同樣前菜。另外仲有個湯,有少少苦味,同時又帶辣及鹹。感覺係白蘿蔔湯加左胡椒咁,唔識形容,味道麻麻。鰻魚飯主角當然是鰻魚。鰻魚的魚味普通,但質地卻係令我好無奈...食落膠質幾重,唔識形容,唔知點解彈性咁強,如果用普通匙羹切開係好困難。平時食鰻魚質感好少食到咁樣。食完晒亦特別覺得肥滯。唔清楚鰻魚係咪同出面其他食肆用唔同品種,但唔多好食。3.蘆薈桂花雪梨茶雪梨茶充滿粒粒蘆薈,有清香桂花味,雪梨的味道亦淡淡的,清新怡人,真係幾好飲。
第一次黎,叫左兩個主食,體驗極瘋狂。

1.和風牛肉烏龍麵
和風牛肉烏龍麵