2021-10-16
之前響旺角分店食過1次覺得唔錯,所以見尖沙咀再開咗間新店,就試下尖沙咀嘅二鍋頭。 我覺得同旺角一樣都係超抵食之選, 首先環境俾旺角分店闊落新淨很多,而且都係任飲任食,除咗成日都食嘅雞煲之外,仲有豬手煲同鴨煲都好好食。最平由$198起,任飲任食兩個鐘, 除咗火鍋任食外,佢嘅雞煲,鴨煲,豬手煲都係任叫任食架,淨係食呢三個煲我覺得都抵返曬啦,而且仲有包汽水果汁啤酒任飲, 如果唔鍾意飲啤酒仲可以自費飲紅酒,白酒,氣泡酒,或者威士忌等等,食飽仲有雪糕都係任食添。不得不讚下佢哋嘅三款煲都整得好好食,首先雞煲 味道香濃惹味帶有少麻辣 佢係用原隻嘅雞件,所以肉質鮮嫩多汁,火候岩岩好,唔會煮過龍老哂。。鴨煲都係好值得推价,燜得好淋好入味再加啲玫瑰露,點臺火即刻有火焰嘅效果, 腐竹吸曬啲汁勁正。本身諗住唔叫豬手煲㗎啦因為怕油膩,但見隔離枱個個都點,好似好吸引,所以都忍唔住點返個些下, 估唔到有驚喜,食到滿滿嘅骨膠原感覺,又有黑椒香味,完全唔覺肥膩,唔錯~~試哂三個煲之後其實都好飽,所以我哋只係點咗個清湯火鍋底,食返少少青菜食同埋點咗少少其他嘢食,雖然佢火鍋配料有好多,但因為已經好飽,所以留埋飽食埋雪糕就大
試哂三個煲之後其實都好飽,所以我哋只係點咗個清湯火鍋底,食返少少青菜食同埋點咗少少其他嘢食,雖然佢火鍋配料有好多,但因為已經好飽,所以留埋飽食埋雪糕就大功告成啦