2023-12-16
嘩 突然間涼左咁多!緊係要去食下雞煲打下邊爐,整返個任食先得啦!咁先夠滿足😬今晚就同太太去左位於旺角嘅「㷫烚烚」,除咗有雞煲 同 羊腩煲之外,仲有蒸海鮮拼盤,真係非常之滿足😋牛套餐 + 海鮮拼盤$329/位 + $38/位 蒙古冰羊腩 首先會先安排一煲雞煲,店員會根據食客嘅辣味喜好而去製作,小編就揀左小辣😬覺得已經夠哂滋味😋食完雞煲就到食蒸海鮮拼盤啦☺️包括有蒜蓉粉絲蒸元貝、蒜蓉粉絲蒸蟶子、蒜蓉粉絲蒸鮑魚、蒜蓉粉絲蒸蝴蝶蚌、蝦🦐,真係相當之豐富😋食完海鮮拼盤仲有壓軸羊腩煲😬呢個蒙古冰羊腩煲嘅煮法都真係第一次食😆十分之香濃嘅羊味😋食到咁上下仲可以叫 或者 出去拎啲火鍋配料黎打邊爐😍包括:手切澳洲和牛封門柳、牛胸爽、牛小排、五花腩、牛骨髓等等……而熟食方面就有麻辣鴨血、椒鹽雞軟骨等等……飲品可以無限任拎,醬料亦可以自己調製😬岩哂一班朋友黎gathering/慶祝🍾 仲可以睇波添呀!但記得要訂座呀😂因為一到黃金晚飯時間就好爆場,隨時要等一段時間位架😝