2023-07-04 133 views
約朋友聚會,黎到荔枝角的工廈食野,呢間餐廳專做火鍋放題,食材超豐富!我哋叫左個無限時的火鍋放題多部曲!我地星期三夜晚去食,計埋加10%大約每人$330左右。呢個放題多部曲係咁玩的,首先黎左個清清地的日式茶碗蒸先,跟住就黎食惹味雞煲,再飲個花膠雞湯,飲完就食海鮮蒸鍋,最後就係任食火鍋🍲。真係胃口細D都玩唔曬佢呀!海鮮蒸鍋係蒜蓉粉絲,極之惹味!有蟶子,帆立貝,花甲,沙白,藍青口,虎蝦,鮑魚和魚。蟶子和花甲蒜香十足超級惹味,好鐘意。完左個海鮮蒸鍋都唔好比佢停,今次輪到火鍋出場🤣烚下烚下。火鍋我地總共有3個湯底,豚骨湯,蕃茄湯和雞肉,豚肉,牛肉果D 一定唔錯過啦,仲有超多種丸呀!炸物,串燒,雞翼,正到👅舔舔利!