今次搵下發掘下天水圍有啲咩食,於是就同朋友搵咗間小店坐低食吓野💁🏻‍♂️1️⃣四川口水雞肉燥飯 $52(加左凍野飲)🐔2️⃣花雕醉雞肉燥飯 $52(加左凍野飲)- 兩個餸大同小異所似我就一齊評價- 雞肉質不夠嫩滑,有一點過熟🥲- 醬汁有一點過鹹但唔能夠將雞肉入味,感覺醬汁和雞分開,失望🥲- 肉燥飯做得不錯,每一粒肉碎都有醬汁包裹,好送飯🥰- 水準同一般台灣餐廳差唔多,沒有特別驚喜🤚服務- 我同朋友都係喺佢未正式營業嘅時候就已經係出面等緊- 店員一開始冇理會我哋,當佢發現我哋等待,有馬上叫我哋填個人資料同埋入座👍- 餐牌就遲咗一段時間比,同朋友一齊傾吓計覺得還可以😌用餐環境餐廳大概得300尺左右,所以空間吾算大,亦沒有任何特別既餐廳位置方面佢係位於天水圍新北江商場上層的角落,附近都有一些餐廳,不過如果唔係特登去其實都唔太會留意到🙂$104 兩位 (平民價位)如果以$52一位食到呢一個餐其實我覺得性價比一般,雖然去到九龍或香港區食同類型的餐廳,價錢會稍微貴一點可能$60-70左右,但餐廳環境會較舒服。不過我覺得如果大家有興趣都不妨一試。😇

1️⃣四川口水雞肉燥飯 $52(加左凍野飲)🐔
2️⃣花雕醉雞肉燥飯 $52(加左凍野飲)
- 兩個餸大同小異所似我就一齊評價
- 雞肉質不夠嫩滑,有一點過熟🥲
- 肉燥飯做得不錯,每一粒肉碎都有醬汁包裹,好送飯🥰
- 水準同一般台灣餐廳差唔多,沒有特別驚喜🤚
四川口水雞肉燥飯, 花雕醉雞肉燥飯

- 我同朋友都係喺佢未正式營業嘅時候就已經係出面等緊
- 餐牌就遲咗一段時間比,同朋友一齊傾吓計覺得還可以😌

用餐環境
餐廳大概得300尺左右,所以空間吾算大,亦沒有任何特別既

餐廳位置方面

$104 兩位 (平民價位)
$52 (Lunch)