朋友帶路嚟到一間非常懷舊嘅冰室,真係估唔到尖沙咀鬧市中會有間咁古老嘅冰室🤭連門口都要搵吓先入到😂不知不覺走入咗一個商場門口,穿過一條好隱蔽嘅走廊彷彿穿越回到七八年代嘅舊香港🇭🇰,而呢間冰室真係有超過50年嘅歷史,喺尖沙咀屹立半個世紀真係唔容易,可以喺消失前親身嚟到表示興奮🥰餐牌好簡單,分咗熱飲、凍飲、早餐、全日茶餐、小食、蕃茄麵、蕃茄撈蛋麵、其他精選粉麵同埋三文治.多士,我哋兩個人都選擇咗🍅蕃茄麵🍜各自加唔同嘅餸😋每人一杯飲品同埋再share 西多士,呢餐每人平均$83,8-9成飽!🧀🍅芝士蕃茄牛麵🐂🍜 $44➕加煎蛋🍳 $6 (可以有好多配搭每加一餸$6)😋食後感:-講到明「馳名蕃茄湯底」當然要品嚐一下以蕃茄湯底為主嘅麵啦🍅🍜有好多唔同嘅配搭可以不停加🤩我選擇咗牛肉、芝士同煎蛋😋-成碗麵勁蕃茄,啲蕃茄蓉好好味🤤👍🏻麵係平時舊式茶餐廳/冰室專用嘅大光麵,加埋牛肉、芝士同煎蛋,豐富好味😋👍🏻✅必點🧋凍奶茶 $18😋飲後感:-嚟到舊式冰室更係要飲番杯奶茶啦🧋係杯度見到奶同茶嘅融合😂突然覺得好治癒☺️-好懷舊嘅味道,茶底正甜度剛好~正😋👍🏻奶茶控✅必點🧈西多士🍯 $30😋食後感:-咁邪惡😈嘅西

🧀🍅芝士蕃茄牛麵🐂🍜 $44
➕加煎蛋🍳 $6
(可以有好多配搭每加一餸$6)
😋食後感:

🧋凍奶茶 $18
😋飲後感:
-好懷舊嘅味道,茶底正甜度剛好~正😋👍🏻奶茶控✅必點

🧈西多士🍯 $30
😋食後感:
-咁邪惡😈嘅西多士真係要同人share🤗
-滿滿嘅牛奶蜜糖花生醬🤤正👍🏻✅必點
2023-06-19
$83 (Lunch)
  • 西多士
  • 芝士蕃茄牛肉麵