2019-01-22 30 views
日日放工最煩嘅,就係同朋友諗今晚去邊度食。咁啱朋友今日有揸車,咁一於去啲平時少去啲嘅地方啦。佢話聽人講,屯門有一間西餐,環境唔錯,咁一於嚟試吓啦。一去到就見到,呢度嘅燈飾好靚,不過今日好凍,都係坐返喺餐廳入面啦。呢個黑松露忌廉湯十分好味,一食落口就有好香嘅黑松露味,而且唔會太滯,岩岩好。而朋友叫嘅羅宋湯都好足料,入面有菜有蘿蔔有牛肉,酸酸地辣辣地,飲完夠晒開胃呀。我叫咗個肉眼扒,五成熟,配薯菜。牛扒烹調嘅時間啱啱好,唔會太硬又唔會太稔。襯埋啲黑椒汁,簡直係絕配呀。我平時食牛扒最怕就係咬唔爛,呢塊牛扒絕對唔會有呢個問題呀。而朋友就叫咗個東星班魚柳,我試咗一啖,啲魚好香好滑,搞到我忍唔住再偷食多幾啖呀。呢間餐廳的確係環境靚,氣氛好,而且嘢食又抵食。百零蚊有湯,有沙律🥗,有飽,有主菜,有嘢飲,出面真係搵唔到呀。下次再揸車嘅時候,就要再嚟食啦。