2017-08-10 701 views
其實呢間小店並唔係新開,而係2016年5月左右開業,之前行過都冇入去幫襯,今晚突然想食炒粉麵,睇到個menu有炒粉麵飯,水餃雲吞,粥,又有炒小菜,正合我心意。舖頭位置以前係深仔記,店入面有90%都保留返以前嘅面貌,哈哈!其實都唔錯,咁都幾環保!面積細細都有成8張小圓枱,入去嘅時候每張枱都有客,原本以為要搭枱,幸好過咗5分鐘就有人埋單。眼見大部份都係熟客同伙計有傾有講,又有電視睇,氣氛都幾開心!小店提供嘅食物都係街坊小炒,粥粉麵飯都有齊,價格相宜。豉油皇肉絲炒麵簡單一個炒麵,麵炒得好有鑊氣夠乾爽,配埋銀芽、韭黃同少少肉絲好好味!鳳城水餃水餃飽滿,入面有蝦筍絲木耳絲等仲有兩隻蝦絲等!蝦肉新鮮爽口,食得過!不過湯底始終差d大地魚味,其實而家香港都無乜邊間麵店既湯底做到!薑汁炒芥蘭我地食野既宗旨係,每餐都必需要有一碟菜!雖然都知夏天唔係食芥蘭既季節,但都係想食!味道少少過喊,不過可以接受!後面果熟客阿姐仲推介呢度既薑蔥炒蟹,下次試下再報告佢d小炒!
小店提供嘅食物都係街坊小炒,粥粉麵飯都有齊,價格相宜。

豉油皇肉絲炒麵

鳳城水餃

薑汁炒芥蘭
我地食野既宗旨係,每餐都必需要有一碟菜!

2017-08-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)