2008-07-18
晚上同朋友外出食飯, 因上班地點關係, 所以選擇了這家食店.相信瓊華中心大家都去過, 商場地點算係不錯, 但點估到,電梯大堂連一點風都冇丫~~ 熱爆....返入正題先, 上到去, 一出電梯就會見到門口, 帶位既工作人員, 好似控制得不太好, 連我已book 位又準時既, 都要等左約4分至有得入去. 入到去, 都係有一般既日式說話"1234". 我地3個人, 叫左6種食物 & 甜品.1) 豆腐天婦羅 - 豆腐好滑, 好純既味道. 外面既脆漿調得不錯. 又唔會成口油.2) 芝士蟹柳薯蓉 - 芝士&蟹柳都ok. 唔知薯蓉本身已經好乾定焗得耐. d薯蓉硬哂.3) 牛肉火煱 - 牛肉厚度ok, 配菜ok. 只係個汁輕輕鹹了點. 但牛肉加生雞蛋後, 口感一流~~4) 什錦壽司盤 - 魚生新鮮. 飯粒黏力不合格. 5) 什錦炸蝦餅 - 脆漿調得不錯. 又唔會成口油. 但整體太硬了. 要用刀先可以切開.6) 佢地既推介三文魚子飯(鮭魚) - 這次飯黏力ok. 三文魚 & 魚子都算新鮮.甜品叫左一個. 綠茶雪糕. 雪糕不算太甜. 雪糕下面加左去栗米片. 效果ok.服務態度非常好(不包括門口接待處),
我地3個人, 叫左6種食物 & 甜品.
4) 什錦壽司盤 - 魚生新鮮. 飯粒黏力不合格.
服務態度非常好(不包括門口接待處), 夠快又醒目. 埋單時既態度反而又差左d. 可能一個個人都分別啦~~~