2022-09-23 80 views
今日畀同事拉咗嚟試呢間台式餐廳。打開餐牌見到有法國鵝肝牛舌芯湯麵就立刻叫咗。😝鵝肝真係有嗰種入口即溶嘅感覺,但配埋呢個湯汁就略鹹咗少少。牛舌心夠厚,柔軟爽滑。🤫同事個花膠魯肉飯都唔差。台灣出名魯肉飯,魯肉部分做得好,撈飯好開胃。個花膠都唔係求其,睇得出有心思,因為佢都夠曬入味,又夠滑。😆聽聞牛汁滷蘭花干都係比較難做嘅小食。今次一試都有驚喜,估唔到普通嘅豆腐乾,都可以做到咁好味。佢嘅味道唔係死鹹咁簡單,而係鹹中有點鮮香。😮最後試埋擔擔手工餃。佢有六隻都幾大隻,餃子皮偏厚,餡料夠實。特別之處係,上面有啲醬再配上花生碎,係比較少見,幾有特色🙉估唔到呢間餐廳啲嘢食都咁好味😋 下次帶埋屋企人😘
今日畀同事拉咗嚟試呢間台式餐廳。

估唔到呢間餐廳啲嘢食都咁好味😋 下次帶埋屋企人😘