2018-09-18
是晚同肥仙久別重逢,即興約食晚飯,當然去返我地既老地方(其實只係第二次一齊嚟呢度食飯,已經變左做老地方🤣!)—板長壽司🍣見面啦👯♀️。唔講唔知,入到去睇電視先知,板長原來已經🔟週年啦🎊(好似有個感謝祭)!!! 去Newxxx唱K, 去板長食壽司🍣⋯⋯呢d應該都係XX後既集體回憶嚟。宜家既板長巳經用緊部pad落單,與時並進,唔知食物既質素有冇一齊進步呢?🤔美味子一路望住部電視無限loop緊想當年板長投得「日本一」既瀕危品種藍鰭吞拿魚王video同為慶祝10週年而包左又X城個溜冰場,用左20,647件即制壽司🍣砌左「最大壽司拼圖」(仲即時入左健力士世界紀錄),一路食真d口入面件三文魚壽司,就一路思考緊咁樣既宣傳手法有冇令到d食物好味左呢?🤔🤔🤔自細喺度食到大既肥仙連門口經理都(扮)識,打晒招呼咁,一入嚟就喪點,確實,呢度價錢都幾經濟,叫多幾件都唔怕。創作卷物系列— 肥仙叫左呢幾件魚子,魷魚同吞拿魚唔知乜乜壽司,嗱,呢d美味子就唔敢叫啦,d醬一重手左就唔係幾好啦😅壽司🍣系列— 美味子我就唔係叫左好多件,大概八件壽司左右,主要都係三文魚,帶子,芝士火炙三文魚,仲有我最愛既腐皮壽司,比較鍾意叫d
壽司🍣系列— 美味子我就唔係叫左好多件,大概八件壽司左右,主要都係三文魚,帶子,芝士火炙三文魚,仲有我最愛既腐皮壽司,比較鍾意叫d冇醬汁剩係放魚生係面既壽司,感覺穩陣d同埋食真d魚生陣味😋🐟
沙律系列— 肥仙再叫左碟青瓜沙律都幾大碟,可夠2人share都得,不過落左好重沙律醬,味道一般,美味子尤其唔係幾好無端端加左d芒果係度😅,唔係幾夾👉🏻👈🏻
一般料理系列— 呢碟煎鱈魚,肥仙猛咁叫我試,本來都話唔試架啦,但肥仙誠意拳拳,分埋俾我仲幫我點埋醬,唉,見佢咁好服務,試下啦,哎呀~又真係幾好味喎,仲要係點左醬先好味!肥仙又幾識食喎👍🏻推介!
火炙壽司系列— 鰻魚其實都係另一個穩陣抵食之選,好難唔好食,不過美味子都係偏好就咁蒲燒鰻魚已經好惹味,加芝士略嫌溜得滯,不過都係視乎個人喜好啦。
臨走肥仙又走去同經理講拜拜👋🏻,經理雖然覺得莫名奇妙,不過仍然用好誠懇既態度送我地出去,雖然食物一般,但遇到呢d搗亂既客人仍然臨危不亂既服務態度,係值得讚賞既👍🏻