2點半, 未食晏, 行過見到下午茶開始, 有A餐(麵類)+飲/甜品 25蚊有B餐(小食類)+飲/甜品 20蚊記得阿蘇介紹過小雲吞, 入內一試. 差. 待應得2個, 客得5枱, 但佢地都好忙咁, 叫2次至得閒黎落單. 極差. 門口易拉架大banner寫A餐各款跟"龍鬚麵"可以轉刀削麵/粉條/拉麵, 待應竟然話轉其他要收正價, 仲話出面個menu係錯的! 你不如到收錢時至話出面寫錯收我250蚊呀! 小雲吞龍鬚麵, 小雲吞個皮係幾特別, 又腍又滑, 冇皂水味, 小小肉, 一口一粒幾好味. 湯底唔得, 冇味, 得d蔥有d味, 有2條菜, 有冬菇, 有d酸菜, 都幾好. 龍鬚麵口感似瀨粉, 幼身d, 一條條長的似麵. 如果以四川酸辣粉形式做應該幾正. 雞亦龍鬚麵, 雞亦2隻, 普普通通茶餐廳貨式. 奶茶, 一般非茶餐廳貨式, 即是鞋口. 腐竹糖水, 幾好, 唔太甜, 杰杰地, 有薏米. sell甜品的小店如果糖水都唔得就唔洗o係銅鑼灣生存了.25蚊下午茶, 位處銅鑼灣邊皮, 都算係咁的了.
2點半, 未食晏, 行過見到下午茶開始,
有A餐(麵類)+飲/甜品 25蚊
有B餐(小食類)+飲/甜品 20蚊
記得阿蘇介紹過小雲吞, 入內一試.

雞亦龍鬚麵, 雞亦2隻, 普普通通茶餐廳貨式.

奶茶, 一般非茶餐廳貨式, 即是鞋口.

25蚊下午茶, 位處銅鑼灣邊皮, 都算係咁的了.
2009-11-29
$25 (Tea)