2011-03-02 15 views
食完港式意菜, 飽飽後梗係要去到人氣勁的王記唔食又點叫甜魔 要了兩大碗紅豆沙加湯丸 得知咋喳出色, 絕對唔會放過 , 一食就要食盡佢, 要碗大既懶理肚漲漲訓唔著既後果 先黎紅豆沙, 用上乃天津大紅豆, 煲起棉棉起沙付上是陳年的果皮香嗅到已經香味誘人, 何況一大紅豆痴在碗前, 二話不說也吃了對方三份一碗 湯丸大大粒的流沙芝麻蓉 撫心自問比最愛的一品齋絕對有過之而無不及 是我的咋喳 : 大碗果然好多巨吓, 花奶 的襯托下特別香滑, 豆類大致有有紅腰, 三角, 紅豆, 眉豆等下得很多, 煲起夠火喉粒粒豆也很粉, 甜度也ok, 不過食飽飽建意食細碗, 因為真係好飽 唯一美中不足是沒下椰絲, 今回滿灣仔強記明確地勝出了
食完港式意菜,
飽飽後梗係要去到人氣勁的王記
唔食又點叫甜魔

要了兩大碗
紅豆沙加湯丸
湯丸大大粒的流沙芝麻蓉
撫心自問比最愛的一品齋絕對有過之而無不及
唯一美中不足是沒下椰絲, 今回滿灣仔強記明確地勝出了

2011-02-13
$16 (Last Night Supper)