2013-01-17 141 views
老公話股票升有錢賺所以去食餐好,明星都係響屋企附近,平時都成日黎食飯,見見佢門口有新魚缸裡面有好多蟹,老公即刻話要食,係香港食到嘅阿拉斯加蟹絕大部份都係急凍嘅!食新鮮嘅...今次都係第一次咋!我地揀左係5斤左右既蟹,用黎清蒸.當魚佬拎隻仲育緊既蟹俾我地睇既時候真係好興奮, 我地仲叫左個果醋黑豚肉同白飯果醋黑豚肉-個脆皮好鬆化同平時既炸皮有D唔同, D肉都好淋, 黑豚肉既味道比較香, 唔會有陣豬味.隻蟹終於要黎喇...真係勁大碟,有俾埋較剪我地食,蟹肉足滿海水既鮮味,即係天然海水既咸味,絕對唔洗點咁何醬呀醋呀黎食。蟹肉係一絲絲,肉質鮮甜,不過我覺得膏唔算好多,不過真係講起都流晒口水。食完唔知幾時仲有幾會再食呢?

2013-01-04
$900 (Dinner)